Choď na obsah Choď na menu
 


Drozd

17. 4. 2012

 

Drozd je veľký vták, ktorý  patri medzi najznámejšie druhy vtákov. Spieva pekne, melodicky.       Drozdy žijúce v mestách ostávajú cez zimu u nás , lesné druhy v zime odlietavajú smerom na juh.     Drozd sa živí najmä dážďovkami, hmyzom a slimákmi, ale aj bobuľami.    Drozd je približne 25centimetrov dlhy. Samec má čierne perie a pomarančový zobák.  Samica je cela tmavo hneda.  Na jar si drozdí pár nájde miesto na ktorom neskôr samička nakladie 4 až 6 vajec  na ktorých sedí 12 až 14 dni . Mláďatá sú schopne opustiť hniezdo už po 2 týždňoch.   Ak drozda nezie mačka , had alebo nejaký dravec môže sa drozd dožiť aj 14 rokov. :)

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

:)

(Denis, 10. 2. 2016 18:52)

Velmi pekný opis :)

 

 


Archív

Kalendár
<< jún / 2017 >>


Štatistiky

Online: 1
Celkom: 28557
Mesiac: 201
Deň: 11